Zundert Nederlands 2e trappistenbier

Voor het eerst in 125 jaar is er weer een nieuw Nederlands trappistenbier op de markt. Hoe verbeeld je de essentie van een trappistenklooster met een geschiedenis die teruggaat tot 1881? Door goed te kijken, te luisteren en je te laten inspireren door het klooster, Abt en broeders van Abdij Maria Toevlucht.

 

Kom proeven & we vertellen je het verhaal!

 

ABDIJ MARIA TOEVLUCHT

behoort tot de Orde van de Cisterciënzers van de Stricte Observantie, ook wel bekend als Trappisten. De monniken en monialen van deze abdijen leven volgens de Regel van Benedictus. Zij beleven het adagium ‘Ora et labora’ – ‘bid en werk’. Om in hun levensonderhoud te voorzien en personen in nood te kunnen steunen, vervaardigen zij velerlei producten. De monastieke gemeenschap bepaalt het beleid en stelt de economische middelen ter beschikking. Een bier mag zich uitsluitend trappistenbier noemen wanneer het gebrouwen is binnen de muren van een trappistenabdij. Het bier ‘Zundert’ zal zich trappistenbier mogen noemen. Dat is bijzonder: wereldwijd bestaan er tot nu toe maar acht brouwende trappistenkloosters, waarvan één in Nederland. Vanwege de kwaliteit en de bijzondere herkomst behoort trappistenbier tot de meest gewilde bierspecialiteiten. Om de rust in de abdij zo min mogelijk te verstoren zal de brouwerij niet open staan voor bezoekers en een gelimiteerde productie kennen.

TRAPISTEN BIER

De monniken van de Abdij Maria Toevlucht in Zundert gaan een bier brouwen. De monniken in Zundert zijn trappisten, het bier zal dan ook een trappistenbier zijn. Het zal een eigen bier volgens eigen recept zijn. Herkenbaar als trappistenbier zal het toch een heel eigen karakter hebben. De medebroeders in de abdijen die al bier brouwen staan ons broederlijk met raad en daad terzijde. Wij zullen wel een eigen koers varen. Niemand zit te wachten op een kopie van wat al bestaat! Vandaar dat de monniken in Zundert een heel eigen recept ontwikkeld hebben voor een weerbarstig en in de eigen streek geworteld trappistenbier. Het bier zal van natuurlijke grondstoffen gebrouwen worden. Het wordt een koperblond bier met 8 % alcohol.

Voor het Zundert Trappistenbier zal natuurlijk een eigen glas beschikbaar komen, waarin de smaak optimaal tot zijn recht zal komen. Ook zullen er passende bierviltjes en handige flesopeners verkrijgbaar zijn.

300

Uitverkocht in 2 weken

Binnen 2 weken uitverkocht! Er was al gerekend op een grote vraag naar het trappistenbier, maar dat het zo groot zou zijn had de winkel van de abdij Maria Toevlucht en de monniken echt niet verwacht.

Drukte bij abdijwinkel

Ook in horeca en op diverse andere plekken is geen Zundertse trappist meer te krijgen. In vier uur tijd werden in de abdijwinkel maar liefst 5.000 flesjes trappistenbier verkocht.

Productie op volle gang

De productie is in volle gang en winkels & horeca worden weer bevoorraad.

  • - Nederlands 2e trappistenbier
Client: Abdij Maria ToevluchtExpertise: Superior Strategy, Inviting Brand DesignCategories: Brand Identity, Food, Naming, Packaging design, StrategyTags: Brand Identity, Food, Naming, Packaging design, Strategy, abdij Maria Toevlucht, bier, brand identity, drank, etiket, fles, food, glas, identiteit, labeldesign, trappist, trappistenbier, Zundert
Meer details over dit project?