Maaza restyling

Achtergrond

De Maaza juice drinks zijn al decennialang een begrip, naast de hardloper Mango, bestaat de range inmiddels uit nog 9 exotische smaken. Hoewel de merkwaarde groot is, bleef de bekendheid bij een breed publiek relatief beperkt, met name omdat de verkrijgbaarheid in grotere retailketens beperkt was. Toen ook retailers als Tesco’s en Albert Heijn met een eigen lijn exotische fruit juices kwam, was het zaak Maaza wederom als “the original” neer te zetten. Oja, maar dan wel zo, dat het de concurrentie met de kwalitatief mindere, hoog volume producten op het retailschap aankan. Oftewel, triggeren met impact op 5 meter afstand, verleiden op 1 meter, en consolideren zodra je zo’n sapje eenmaal uit het schap gepakt hebt.

Echt een leuke uitdaging om ondanks deze wensen, toch vooral niets van de charme en sympathie van het van oudsher in Europa & de UK meer van de toko’s bekende Maaza verloren te laten gaan. Of eigenlijk, ook dat beter zichtbaar te maken.

Maaza_Vruchtensap_USP_03_BooM-creatives_superior-strategy_inviting-brand-design_salesboosting-packaging

Ontwerp

Om met alle registers open toch de oorspronkelijkheid van Maaza te bewaren, is een verpakking ontwikkeld die een strikte hiërarchie kent om zo goed georchestreerde smaakcrescendo teweeg te brengen. Elk element speelt een andere rol, afhankelijk van de kijkafstand. Op 5 meter zijn het de fantastische, watertandend felle kleuren waar heel wat contacturen tussen BooM en drukker aan geweid zijn, op 1 meter zijn dat de sappige illustraties die verleiden en de subtiele aan de Indiase Paisley verwante patronen geven de diepte die je niet in de smaak, maar vooral ook van het enige echte juice drink merk Maaza verwacht.

300
  • - restyling
Client: Maaza, Infra FoodbrandsExpertise: Inviting Brand Design, Salesboosting PackagingCategories: Brand design, Food, Packaging design, RetailTags: Brand design, Food, Packaging design, Retail, food, infra foodbrands, maaza, retail, sap
Meer details over dit project?