Chocoo Handgemaakte lekkernijen

Spontaan en Bijzonder

BooM creatives werd gevraagd om een nieuw merk in de chocolade neer te zetten. Een nieuw label voor ambachtelijke chocolade in de Plus. Naast de artisanale kwaliteit van de chocolade wilden we ook duurzaamheid meenemen in het design. Het merk moet een podium geven aan de chocolade. Mooi contrast in kleur, door zachtgroen en offwhite te combineren met de warme kleuren van de chocolade zelf. Ook mat en glans in de gekozen materialen geven de luxe waarde van een cadeau. De koperen details geven het een extra glans.

Maar zoals verwacht is er niet alleen nagedacht over grafische vormgeving. Juist de nonchalant gevouwen structurele vormgeving geven dit design haar kracht. Een metalen cakevorm en het inpakken van een reep in een papiertje waren inspiratie voor de uiteindelijke vormgeving. Gevouwen hoeken en gelaagdheid omsluiten de kwaliteitschocolade.

Ambachtelijk en Duurzaam

Het resultaat van deze zoektocht is een enorm assortiment van heerlijke eerlijke chocolade lekkernijen waarvan een wisselende selectie bij CHOCOo te vinden is. 
Onze zoektocht richt zich niet alleen op de lekkerste smaak en een verrassende verpakking maar we vinden het ook belangrijk hoe en waarmee we dit weten te bereiken. Dus onze focus ligt niet alleen op ons product maar ook op mens en milieu: People Planet Chocolate!

• Gebruik van UTZ gecertificeerde Belgische chocolade
• Handgemaakt in Nederland
• 100% natuurlijke ingrediënten
• Gebruik van duurzaam verpakkingsmateriaal
• FSC gecertificeerd papier
• Composteerbaar folie van NatureFlex

Met onze neus in de chocolade

Het packaging design van CHOCOo, het nieuwe label van Plus, is het best verpakte chocoladecadeautje voor Moederdag. Cadbury en Lovechock zijn de nummers twee en drie. Dit volgens de ‘Moederdag-chocoladeverpakkingstest’ van BNO NEXTpack.
Geïnspireerd op Moederdag en het bijbehorende cadeaucliché chocolade, beoordeelde BNO NEXTpack het packaging design van supermarktchocolade.

Lees het volledig artikel op: Marketing Tribune

We zijn dan ook supertrots op dit merk en de reeks verpakkingen. 
Dit smaakt zeker naar meer!

300
  • - Handgemaakte lekkernijen
Categories: Brand design, Food, Naming, Packaging design, Retail, Structural designTags: Brand design, Food, Naming, Packaging design, Retail, Structural design, chocolade, De Plus Supermarkt, food, handgemaakt, lekkernijen, snoep, Truffel
Meer details over dit project?