PUURgroenten

Wij zijn PUURgroenten een bedrijf dat zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in de teelt van mini- en micro groenten, kruiden en eetbare bloemen op een wijze die verantwoord is voor mens, milieu en onze aarde.

Onze zaden laten we zaaien door Gitzels plantenkwekerijen, zij zijn een gespecialiseerd opkweekbedrijf, waar veel praktische opkweek kennis is. Wij zaaien op kluitjes die zijn gemaakt van o.a. kokos gemixt met potgrond en andere natuurlijke materialen.

Na het zaaien gaan de trays met grond en zaad in een kiemcel en wordt na 48 uur verhuisd naar een verwarmde kas. Totdat de planten een bepaalde grote hebben dat ze bij ons op het teeltsysteem kunnen. Dit varieert in de winter duurt tot 3 weken en in de zomer is het al na 1 week geschikt voor transport.

Het telen van PUURgroenten gebeurt op een dry hydroponic systeem, dit betekent dat we op grotevijvers met drijvende platen waar in plantgaten zijn gemaakt, waar onze kluitjes precies inpassen, onze producten telen. We analyseren geregeld onze vijvers op de kwaliteit van het water, op de aanwezige voedingsstoffen en waar nodig worden deze aangevuld, alle voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei van onze producten voegen wij toe aan het water.

De plant neemt uit het water wat nodig is voor zijn groei en dit 24 uur per dag 7 dagen in de week, resultaat een mooi gegroeid product waarin alle smaak zit. Een product welke geen stress heeft, kan in alle rust denken aan groeien. Het klinkt nogal logisch als iets zonder stress groeit zo vol smaak zit. Binnen ons assortiment verschilt de groei van 3 tot 26 weken, dit is afhankelijk van het soort product. Ook spelen de seizoenen een grote rol, een vuistregel is dat het groeiseizoen in de winterperiode een keer langer duurt dan in de zomer.

Duurzaam: We belasten het milieu niet met onze afvalstoffen, alle bemestingsstoffen blijven in onze vijver en spoelen niet uit naar het oppervlakte water. Ook wekken we een groot deel van onze energie op door middel van onze zonnepanelen. We produceren genoeg elektriciteit om te voorzien in de behoefte van onze machines die benodigd zijn voor de verwerking en teelt van onze producten.

Onze groenten worden beschermt tegen felle zon en regen door een folie kas, deze kas heeft zijkanten welke open en dicht kunnen, bedekt met insectengaas om wel de schadelijke insecten buiten te kunnen houden. Dus wel de voordelen van buitenteelt zoals een lekkere wind door de kas, waardoor het gewas lekker hard en knapperig wordt, maar niet de nadelen van een overdaad aan nattigheid of zonnebrand.

Al onze producten worden 1 voor 1 met de hand gesneden, geplukt, schoongemaakt en verpakt.
De producten worden direct na de oogst terug gekoeld tot 5°C, voor behoud van kwaliteit en het verlengen van de bewaarbaarheid. Speciaal om de kwaliteit te kunnen waarborgen hebben we diverse koelcellen om onze producten direct te kunnen terug koelen.

PUURgroenten, smaak en kwaliteit is onze drijfveer.

Categories: Brand design, Brand Identity, Food, Packaging design
Meer details?
 

Gerelateerd