De Bijenkorf

Oprichting
1870 in Amsterdam door Simon Goudsmit.

Organisatie
Hoofdkantoor in Amsterdam
3 flagship filialen in Amsterdam (1870), Den Haag (1926) en Rotterdam (1930)
6 medium filialen in Amstelveen (1998), Arnhem (1975), Utrecht (1987), Eindhoven (1969), Enschede (2002) en Maastricht (2003)
3 mode filialen in Breda (2001), Den Bosch (2001) en Groningen (2001)
Webshop (maart 2009)
Distributiecentrum in Woerden
Bakkerij-Patisserie in Amsterdam

Aantal medewerkers totaal
Ruim 4.000

Aantal vierkante meters winkeloppervlakte totaal
Ruim 100.000 m2

Omzet en winst
Over omzet en winst doen wij geen uitspraken.

Onderdeel van
De Bijenkorf was tot 1999 onderdeel van het concern KBB, met onder andere HEMA als dochteronderneming. In 1999 fuseerde KBB met Vendex International, de moedermaatschappij van onder meer V&D.
De onderneming Vendex KBB werd in 2004 overgenomen door een consortium van investeerders, en werd daarna hernoemd naar Maxeda.

Sinds begin 2011 is de Bijenkorf onderdeel van Selfridges Group Limited, een dochteronderneming van het in Canada gevestigde Wittington Investments Ltd.

Strategie
De strategie voor de ontwikkeling van de Bijenkorf de komende jaren bestaat uit verdere verbetering en, waar mogelijk, expansie van onze bestaande 12 filialen. Daarnaast ligt een belangrijke focus op de verdere groei en ontwikkeling van onze webshop.

De Bijenkorf streeft naar het steeds verder vergroten van het aanbod topmerken en luxe merken. In filiaal Amsterdam zijn op dit moment shops van de meest luxueuze merken ter wereld, onder meer Louis Vuitton, Hermès en Gucci.

De Bijenkorf kent een aantal spraakmakende verkoopacties en bijbehorende campagnes die jaarlijks terugkeren. De Drie Dwaze Dagen zijn in heel Nederland bekend maar ook de Maffe Marathon en Inspiration genereren ieder jaar veel publiciteit en klantbezoeken.

De Bijenkorf is een voorloper op het gebied van social media en nieuwe techniek. Onze Facebookpagina telt meer dan 40.000 fans en op Twitter hebben wij duizenden volgers. De Bijenkorf was een van de eerste winkelbedrijven in Nederland met een app voor iPhone, iPad en android én een iMagazine speciaal voor de iPad.

Client: De Bijenkorf Private Label, de Bijenkorf cadeauverpakkingCategories: Food, Non FoodTags: Food, Non Food, amsterdam, bijenkorf, filialen, hema, kbb, onderdeel
Meer details?
 

Gerelateerd

  • De Bijenkorf Private Label - allure, premium gevoel en inspiratie
  • de Bijenkorf cadeauverpakking - geregisseerde giftbox